TRATAMENT REVOLUTIONAR AL PARODONTOZEI


O AFECTIUNE IN SFARSIT ELUCIDATA!

Parodontoza face din ce in ce mai multe victime chiar si in randul persoanelor tinere, peste 30% din populatia de peste 30 de ani, fiind afectata de parodontoza sau de un stadiu incipient al acesteia. Tratamentele existente pe piata au o slaba eficienta sau in cazurile cele mai nefericite se considera ca nu exista rezolvare a acestei afectiuni.

Vaccinurile - o solutie?

Vaccinurile nu sunt intotdeauna cea mai eficienta metoda pentru tratarea bolii.
Din experienta noastra, vaccinurile si autovaccinurile nu si-au dovedit o eficienta suficient de mare pentru a justifica efortul si durerile pacientilor. Chiar daca initial le foloseam in paralel cu tratamentele pe care le utilizam in prezent, in timp am renuntat complet la ele, eficienta tratamentului ramanand aceeasi, eliminand suferinta pacientului.

Viziunea noastra

Maniera noastra de a aborda aceasta boala in functie de stadiul la care se prezinta ea, trece de la metode neinvazive, cum este tratamentul original Bioprop bazat doar pe vitamine, produse apicole si fitoterapice, diferite tipuri de masaje gingivale, mergand pana la interventia chirurgicala in stadiile avansate ale bolii (de eliminare a pungilor parodontale).

Tratamentul Bioprop dureaza in principiu 1 luna de zile, realizandu-se de 3 ori pe saptamana (12 sedinte), la care se mai pot adauga in functie de starea pacientului 1-2 saptamani de tratament.
Bioprop si-a dovedit eficienta in toate formele de manifestare a parodontozei.
Interventia chirurgicala are loc la mijlocul tratamentului, intervenindu-se larg in doua etape, abordandu-se mai intai o arcada, apoi cealalta la interval de o saptamana.

Bioprop - tratamentul nostru original impotriva bolilor parodontale!

Un tratament original care functioneaza in orice forma de parodontoza, complet nedureros, aplicatie extrem de simpla. Un antibiotic, antiinflamator si imunostimulator natural, de mare eficienta.
Tratamentul cu Bioprop inhiba dezvoltarea bacteriana, eliminand in acelasi timp mirosul neplacut al cavitatii bucale.
Dupa ce se mentine in cavitatea bucala timp de 10-15 minute, produsul se poate inghiti, avand astfel un rol imunostimulator si antiinflamator pentru intregul organism. Astfel, are o actiune directa asupra reglarii metabolismului, cicatrizarii ulcerelor gastrice, reglarii bioritmului, a cresterii raspunsului imunitar al organismului.

In ce consta interventia chirurgicala

In stadiile avansate ale bolii, dupa instiutirea tratamentului cu Bioprop, se poate interveni si chirurgical, minim invaziv cu maxima delicatete si minutiozitate, ajutand astfel in mod fundamental organismul sa-si recapete consistenta si fermitatea tesuturilor sustinatoare ale danturii.

Interventia chirurgicala consta in expunerea osului si a tesuturilor dentare prin detasarea si curatirea minutioasa a mucoaselor si a tesuturilor dure (os, dinte), pana la limita tesutului sanatos, aceste procedee fiind urmate de umplerea defectelor cu materiale artificiale inlocuitoare de os. In final, reatasam mucoasele intr-o pozitie hipercorectata, acoperind cat mai bine grefele de os.

Tehnici de conceptie proprie cu un anumit tip de incizie ce conserva cat mai mult din tesuturile moi, eliminarea completa si judicioasa a tesuturilor bolnave cu instrumentar de mare finete, inlocuirea tesuturilor lipsa si suturi speciale cu elongarea tesuturilor moi. Astfel se realizeaza o maxima reacoperire a radacinilor dintilor afectati. Rezultatul astfel obtinut, pe langa eliminarea completa a imbolnavirii parodontale are o mare rezistenta in timp, desigur in prezenta unei igiene riguroase.

Tratamentul de intretinere

In perioada de recuperare post chirurgicala, tratamentul cu Bioprop este continuat aproximativ 2 saptamani pana la obtinerea unei vindecari complete a tesuturilor parodontale.
In paralel, pacientul este sfatuit sa foloseasca tehnicile de masaj parodontal si dusul bucal, periute speciale, apa de gura si pasta de dinti profesionala.
Toate acestea duc la disparitia completa a imbolnavirii parodondale respectand doar ingrijirile normale ale cavitatii bucale si controalele repetate la 4-6 luni.

Ce spun pacientii nostri?

Principalul lucru pe care pacientii il declara este senzatia de bine si confort pe care o percep pe tot parcursul tratamentului, incepand cu prima aplicare a tratamentului Bioprop. Desi este aplicat din seringa, acest tratament nu presupune inteparea tesuturilor. De asemenea, in etapa chirurgicala, confortul pacientului este asigurat si sustinut de o serie de tehnici de sedare, astfel incat orice manevra chirurgicala sa fie usor tolerata, intr-un cadru de liniste, protectie si confort influentand major atat desfasurarea interventiei cat si recuperarea post-operatorie.

 
Assoc. Prof. Dr. Daniel Traian Iordachescu
Medic specialist Chirurgie Oro-maxilo-faciala, Implantologie, Parodontologie
Doctor in Stiinte Medicale

Revolutie in tratamentul parodontozei

Indepartarea periodica
minutioasa a placii permite
pastrarea sanatoasa a gingiilor

Clinica Stomatologica de Supraspecialitate

ADRESA CLINICII:

Str. Dr. Grigore Romniceanu Nr. 12

Sector 5, Bucuresti, ROMANIA

T. +4031.421.24.73

M. +40721.257.427

office@asclepimed.ro