IMPLANT DENTAR

De ce implanturile noastre?

Implanturile pe care le folosim in prezent sunt implanturi de ultima generatie, made in Italy alese in urma unei bogate experiente cu diverse sisteme.

Implanturile sunt custom made create special pentru Asclepimed avand caracteristici particulare precum si un tratament special al suprafetei ce impiedica orice transfer ionic, electric, magnetic si termic catre tesutul viu, crescand aderenta osului pe implant si elimininand astfel eventualele complicatii.

Un lucrul deosebit de important in tratamentul implantar pe langa calitatea implantului este mana care insereaza implantul!

Cand suntem intrebati: "Cat rezista in timp implanturile?", raspundem ca tratamentul nostru cu implanturi dentare este facut sa reziste o viata, daca pacientul respecta cu strictete indicatiile ce i se dau dupa interventia chirurgicala, igiena zilnica si controalele periodice!

Care sunt consecintele pierderii unui dinte?

Dintele cu care acesta venea in contact de pe arcada opusa incepe un proces de iesire din osul maxilar in incercarea de a-si gasi antagonistul si a se pune in functiune;
Dintii vecini celui extras nemaiavand sprijin, genereaza un proces de migratie care duce la compromiterea functiei masticatorii in zona respectiva si la expuneri ale radacinii, acumulari de tartru, aparitia cariilor si in final la pierderea acestora ca urmare a uneia sau mai multor cauze din cele mai sus mentionate. Migratia dintilor si malpozitia acestora provoaca aparitia pungilor gingivale greu de igienizat si in felul acesta rezulta pierderea dintilor prin aparitia bolii parodontale;
De asemenea, consecintele infectioase ale prezentei cariilor isi pot face si ele aparitia ducand la necesitatea extractiei si a altor dinti. In plus, odata cu dintii infectati se pierde si osul adiacent;
In felul acesta pot fi pierduti pe rand toti dintii de pe arcada in urma lor ramanand creste edentate, neregulate cu pierderi osoase importante.

Iata cum un dinte lipsa poate declansa un lant de procese cum ar fi: supraeruptia, inclinarea, migrarea, procesul carios, inflamarea, boala paradontala.
Astfel, protezarea precoce este solutia care poate salva pacientul de multe alte cheltuieli si suferinte ce pot aparea in timp.

In ziua de astazi, solutia cea mai eleganta, stabila, predictibila si in final relativ putin invaziva, ramane implantul dentar (cu conditia realizarii insertiei sale de o mana cu adevarat competenta, pentru a nu mai adauga inca un factor distructiv la lista anterioara)…..!

Avantajele majore ale implantului dentar sunt:

Pastrarea dintilor invecinati intacti, fara ca acestia sa mai necesite slefuire pentru realizarea unor lucrari;
Conservarea volumului osos si stimularea acestuia datorita punerii sale in functiune. Fortele masticatorii se transmit astfel prin implant direct osului maxilar, conformandu-l in functie de aceste linii de forta;
Senzatia de forta masticatorie este mult superioara fata de cea data de dintele natural, lucru de care insa nu trebuie abuzat, implantul fiind o anchiloza, pe cand dintele prezinta un sistem elastic de amortizare;
SenzatiaSenzatia de dinte natural. Transmiterea fortelor masticatorii direct osului dau o senzatie de „propriu” mult superioara celei date de o lucrare protetica avand dinti ca stalpi!

Ce riscuri presupune tratamentul cu implanturi dentare?

Nenumarate studii clinice asupra tratamentului cu implanturi dentare au demonstrat ca rezultatele pe termen lung si foarte lung sunt remarcabile!

Este FALS mitul respingerii implantului dentar, acesta nefiind un transplant care ar putea in caz de incompatibilitate sa declanseze cavalcada imunitara.

Materialele din care sunt realizate implanturile precum si tratamentul lor de suprafata asigura o foarte buna rezistenta si mentinerea pe loc a restaurarilor. Filetul implantului surub contribuie la mentinerea pe loc a acestuia si la pastrarea volumului osos. Toate acestea ajuta la conservarea conturului partilor moi (mucoasei gingivale) si dau un aspect natural tesuturilor adiacente!

implantologie_operatie

Implant dentar realizat de clinica Asclepimed

 

 

Marturiile pacientilor nostri cu implant dentar

 

Intrebari si raspunsuri implant dentar

Ce este un implant dentar?   [...]

Un implant dentar este un surub de titan care serveste drept stalp pentru inlocuirea unui dinte care lipseste. Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o interventie chirurgicala. Ulterior, se asteapta o perioada de timp, pana se stabileste o relatie de legatura (osteointegrare) intre implant si os, astfel ca implantul sa poata servi drept sprijin pentru o coroana, proteza partiala/totala fixa sau proteza mobilizabila. Implanturile dentare pot sa inlocuiasca un singur dinte sau mai multi dinti. Protezele cu sprijin implantar au aspect asemanator dintilor naturali, iar functia dintelui lipsa este preluata de proteza cu sprijin implantar. Terapia implantara reprezinta o optiune restaurativa cu un lung istoric clinic. Implanturile dentare pastreaza integritatea structurii faciale si reduc inconvenientele asociate pierderii dintilor.

»Ascunde textul«

Cine poate beneficia de implanturi dentare?   [...]

Orice persoana careia ii lipsesc unul sau mai multi dinti (din cauza accidentelor, diverselor boli sau complicatiilor cariei dentare) poate beneficia de terapie implantara!
Daca lipsesc mai multi dinti, restaurarile protetice pe implanturi pot inlocui dintii lipsa fara a fi necesara inlocuirea fiecarui dinte lipsa cu un implant!
Cateodata, pacientii mai in varsta, considera ca varsta lor ii impiedica sa beneficieze de implanturi dentare. Totusi, in terapia implantara, starea de sanatate este factor determinant, si nu varsta!
Se considera ca daca un pacient este suficient de sanatos incat sa i se poata extrage un dinte, atunci el poate fi candidat pentru inserarea unui implant dentar! Evaluarea istoricului medical al pacientului, atat dentar cat si de ordin general, determina posibilitatea de a beneficia de terapie implantara.

»Ascunde textul«

Este dureroasa interventia?   [...]

Aplicarea implanturilor se realizeaza sub anestezie locala si nu veti simti nimic in tot acest timp. Regiunea in care s-a intervenit poate fi edematiata (umflata) cateva zile dupa, iar durerile de intensitate redusa care ar putea sa apara se remit de cele mai multe ori cu antalgice usoare.

»Ascunde textul«

Cat costa?   [...]

Aplicarea implanturilor este o investitie pentru viitor si pentru calitatea vietii dvs. Noii dinti vor creea aceeasi senzatie ca dintii naturali, ceea ce este un fapt extraordinar. Este un tratament care va va scuti de alte cheltuieli cu dintii pe viitor.

Costul unui implant dentar este de 3400 RON (bontul de cicatrizare inclus).

»Ascunde textul«

Voi avea impresia ca sunt proprii mei dinti?   [...]

Da! Implanturile sunt fixate in os si se comporta ca proprii dvs. dinti cand mancati, vorbiti sau radeti. Majoritatea pacientilor nu fac diferenta intre dintii naturali si noii lor dinti ba mai mult senzatia de forta masticatorie este mult mai mare si durerile dentare nu mai exista.

»Ascunde textul«

Noii dinti vor semana cu ceilalti dinti ai mei?   [...]

Da! In mod normal doar stomatologul poate face diferenta; atat de mult vor semana cu dintii naturali!

»Ascunde textul«

Imi pot conserva ceilalti dinti ai mei?   [...]

Bineinteles ca da! Implanturile permit inlocuirea dintilor absenti fara sa se atinga de dintii dvs. sanatosi. Contrar puntilor clasice si protezelor partiale nu este nevoie sa fie afectati in vreun fel dintii vecini.

»Ascunde textul«

Varsta este o problema?   [...]

In mod normal nu sunt probleme legate de varsta, dar daca aveti sub 18 ani trebuie sa fim asigurati ca este incheiata cresterea inainte de a ne gandi la posibilitatea aplicarii implanturilor.

»Ascunde textul«

De ce implanturile sunt realizate din titan?   [...]

Titanul este un material biocompatibil, incat osul reuseste sa-l integreze in interiorul lui prin fenomenul de osteointegrare.

»Ascunde textul«

Cate sedinte sunt necesare pentru acest tip de tratament?   [...]

Aceasta depinde de dintii dvs si de tipul de tratament care este cel mai bine adaptat cazului dvs. Pentru unele situatii se poate efectua un singur timp chirurgical, existand insa cazuri cand interventia chirurgicala se realizeaza in doua etape. Consultatia initiala, interventia chirurgicala, controlul postoperator, etapele de protezare si controlul final insumeaza aproximativ 6-8 sedinte pana la finalizarea tratamentului.

»Ascunde textul«

Interventia se poate efectua sub anestezie generala?   [...]

Nu este necesara anestezie generala. Anestezia locala asociata uneori cu un sedativ este absolut suficienta. Exista posibilitatea efectuarii unei sedari profunde intravenoase daca dvs preferati, sedare ce confera o stare de bine si liniste. Sedarea profunda ar putea fi de preferat daca este necesara efectuarea unei grefe osoase sau interventii mai laborioase, ea conferind liniste opreatorie atat pacientului cat si chirurgului, in plus scurtand perioada de recuperare datorita minimalizarii “traumei operatorii”. Vorbiti despre aceasta posibilitate cu medicul dumneavoastra curant.

»Ascunde textul«

Voi fi fara dinti pe durata tratamentului?   [...]

Nu, se pot realiza coroane sau proteze provizorii pentru aceasta perioada.

»Ascunde textul«

Cum trebuie intretinuti noii mei dinti?   [...]

Pentru a intretine un bun rezultat este suficient periajul dentar ca cel pentru dintii naturali precum si celelalte metode de igiena orala, dusul bucal si ata dentara. Stomatologul dvs va va explica exact cum se realizeaza aceasta.

»Ascunde textul«

Cate zile de concediu medical imi sunt necesare?   [...]

Nu este nimic anormal in a face edem postoperator sau in a avea echimoze (a va invineti) dupa aplicarea implanturilor. Cea mai mare parte a pacientilor isi reiau lucrul dupa 2-3 zile de la interventie, altii chiar a doua zi in conditiile lipsei unui efort fizic sustinut si urmarind indicatiile post chirurgicale ce va vor fi explicate si inmanate tiparit dupa fiecare interventie.

»Ascunde textul«

Trebuie sa intrerup fumatul?   [...]

Este insistent recomandata intreruperea fumatului. Fumatul ingreuneaza cicatrizarea si afecteaza in sens negativ prognosticul pe termen lung.

»Ascunde textul«

Cafeaua, ceaiul sau vinul imi pot strica sau colora noii dinti?   [...]

Coroanele din portelan cu care se protezeaza implanturile sunt mult mai putin afectate de acesti coloranti naturali.

»Ascunde textul«

 
Assoc. Prof. Dr. Daniel Traian Iordachescu
Medic specialist Chirurgie Oro-maxilo-faciala, Implantologie, Parodontologie
Doctor in Stiinte Medicale

Clinica Stomatologica de Supraspecialitate

ADRESA CLINICII:

Str. Dr. Grigore Romniceanu Nr. 12

Sector 5, Bucuresti, ROMANIA

T. +4031.421.24.73

M. +40721.257.427

office@asclepimed.ro